Selecteer een pagina

In een tijd waarin we het al druk genoeg hebben, is het helemaal niet nodig om iedere keer opnieuw het wiel uit te willen vinden. Je hebt wel wat beters te doen. Daarom is het slim om te investeren in een aantal goede teksten die je keer op keer in een nieuw jasje kan steken. Op die manier zit je namelijk nooit zonder content. Hoe je je teksten kunt hergebruiken, vertel ik je in deze blog.

Mag ik mijn teksten hergebruiken?

Waarom zou je in vredesnaam je teksten niet mogen hergebruiken? Er is nergens een regeltje in marketing dat zegt dat je je boodschap niet mag herhalen. Wat, in de marketing is herhaling juist een van de belangrijkste manieren om mensen bekend te laten worden met een product. Hoe vaker je bepaalde informatie voor je ziet, des te beter blijft het hangen. Met recht dus een goede reden om jouw teksten gewoon lekker opnieuw te gebruiken.

3 manieren om je teksten opnieuw in te zetten

1. Schrijf blogs met terugkomende thema’s.

Als je je kennis deelt, komt er altijd een moment waarop je denkt dat je alles wel verteld hebt. En dat is helemaal niet erg. Hergebruik jouw kennis dat en giet net even een ander sausje over een oudere blog. Je kunt dit heel handig doen met de WordPress plug-in Yoast Duplicate Post. Hiermee kun je je blog herschrijven en opnieuw publiceren.

Zeker als je een webshop hebt, is het heel makkelijk om blogs opnieuw te publiceren als het de tijd daar weer voor is. Denk bijvoorbeeld aan feestdagen zoals Sint, Kerst en Moederdag. Je neemt dan je oude blog als basis, past daar de jaartallen in aan en voegt nieuwe producten toe en je hebt weer een blog die je zonder teveel moeite klaar hebt. Doe dit een keer voor alle grote momenten in het jaar en jij hebt je blogbasis staan!

2. Gebruik de teksten van je blog voor je socials

Geen idee wat je nu weer op je social media kanalen moet posten? Gebruik stukjes uit je blog! Dat kun je doet door er een post van te maken, maar je kunt je informatie natuurlijk ook verwerken in een video, een carrousel of ga live over dit onderwerp. Daarna kun je ze voor het hele verhaal weer mooi doorsturen naar je website!

3. Gebruik stukjes van je blog in je nieuwsbrief

Als ondernemer stuur je natuurlijk regelmatig een nieuwsbrief naar je klanten. Zo hou je ze op de hoogte van alles wat er in en om jouw bedrijf gebeurt. Door stukjes van je blogs te gebruiken in je nieuwsbrief, geef je die nieuwsbrief ook een stukje waarde mee. En doordat jij een stukje van je kennis deelt, komen mensen makkelijker weer bij je terug.

Aan de slag met schrijven dus!

Je ziet, je teksten hergebruiken is eigenlijk heel makkelijk en als je tijd en moeite investeert in goede teksten, heb je er jarenlang plezier van. Wil je zelf goede teksten leren schrijven, kijk dan eens naar mijn Starten met bloggen pakket. Wil je liever dat ik een goede set blogs voor je schrijf, vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan!